Hoppa över till innehåll
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik
5 DRÖMDESTINATIONER TILL VINTERRESAN

5 DRÖMDESTINATIONER TILL VINTERRESAN

5 DRÖMDESTINATIONER TILL VINTERRESAN

En komplett lista över 5 dröm destinationer när det kommer till skidresa. Listan är offpist inspirerad och riktar sig till dig som vill ha stora upplevelser utanför pisten och kontrollerade skidområden. På trots att vissa av områdena kan verka otillgängliga så är alla område möjliga att komma åt och roliga att åka oavsett om du åker skidor eller snowboard som nybörjare eller expert. Är du osäker på hur ska hitta runt i terrängen, om du har rätt säkerhet på plats eller om du vill ta använd dig av lokal kännedom rekommenderar vi ABSOLUT att ta hyra en lokal bergguide. Så är du i säkra händer och du kan fokusera på att åka skidor!

LA GRAVE

Utan snack den mest legendariska off pist destination i alperna. Det finns en lift, ingen lavinsäkring och inga pister. Endast okontrollerad offpist i högalpin terräng. La Grave är en drömdestination för varenda människa som älskar offpist. Den lilla byn som ligger djupt inne i aplerna nära Parc National des Ecrins har inte mycket att erbjuda, men allt det du behöver för en lyckad skidresa finns och det är 100% fokus på skidåkning i byn.

Kom långt upp i terrängen med via den legendariska Telepherique des Glaciers de la Meije som tar dig upp till 3200 meters höjd. Den totala fallhöjden i La Grave er 2150 m, från 3600 m.ö.h till 1450 m.ö.h.

Rekommendation: Boka en bergsguide för att få maximalt utav din resa till La Grave. 

Video

ALASKA

Alaska är meckat för big mountain skidåkning och free-riding. Platsen där heliskidåkning blev fött och än idag mår levererar oförglömlig åkning. Det är den ultimata drömdestinationen för alla freeriders som har smak för branta berg, djup puder och stora klipper. Tyvärr är resan dit lång och vädret instabilt. Men har du ledigt under en längre period och lite extra pengar på kontot du inte vet vad du ska göra av så är Alaska destination för dig.

Obs. Allt handlar såklart inte om heliskidåkning. Det finns flera bra områden och möjlighet för catskidåkning och skidtouring. Men drömmen stavas ju helikopter.

Video

LOFOTEN

Lofoten är ett hav av öar i nord Norge, där fjordarna skär djupt in i landet och bergen reser sig direkt från havet. Det finns inga skidområden men möjligheterna för skidtouring är magnifika. Skidåkning trumfas endast av utsikten som inte kan beskrivas med ord.

Under våren är absolut bästa tidspunkt att besöka Lofoten. Dagarna norr om polarcirkeln blir nästan oändliga sent på våren och du kan hitta puder snö ända in i maj. Alternativ: Åk till Lyngen ännu längre nord på eller besök Riksgränsen i Sverige för en liknande upplevelse.

Video

ENGELBERG

Engelberg är en mindre by i Schweiz vid foten av Titlis, som erbjuder utmanande och extremt lätt tillgänglig freeride terräng på berget norra sida även kallat ”The Dark Side”. Titlis och Jochstock är hemort för de 5 legendariska offpist lederna ”The Big Five”. Vi rekommenderar att man förbereder sig ordenligt innan man tar sig an en av de klassiska lederna. Berger ligger på alpernas nordsida och blir ofta utsatt för kraftiga snöoväder pga de stora havsstormarna från Atlanten.

Rekommendation: Håll koll på vädret i Engelberg och flyg ner när snön har fallit. Det tar dig 2 timmar med tåg från Zürich flygplats.

Video

LAS LENAS

För dig som inte kan vänta till vinter, eller som har tålamod att vänta till nästa sommar, då vintern kommer till den sydliga delen av klotet. Las Lenas är ett mindre, men känt världen över. Det är isär de branta chutes och couloirs från de gamla 2-personers Martre lift som har gjort området känt. Skidområdet är ett must-visit och om du finner dig själv i Argentina. Om du ändå är på plats i Sydamerika är även Bariloche och Portillo på den chilenska sidan av gränsen värd ett besök.

Rekommendation: Planera! Planera! Planera!.

Video

 

Föregående artikel Guide till att köpa snowboardboots
Nästa artikel Teamrider – Oscar Härnström

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de visas

* Obligatoriska fält

More
More