Hoppa över till innehåll
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik
Douchebags - Världens bästa väskor

Douchebags - Världens bästa väskor

Det är inget tvivel om att Douchebags tillverkar världens bästa resväskor. Vi har i flera år använt deras res- och skidväskor till våra resor. De är enkla och funktionella. I denna artikel går vi igenom varför Douchebags tillverkar de bästa väskorna och vilka väskor som finns.

Douchebags

Douchebags är namnet på marknadens bästa skid- och resväskor. Genom de senaste åren har Douchebags revolutionerat väskmarknaden genom att hela tiden tänka outside the box och komma på nya smarta lösningar som gör ditt resande enklare. Deras väskor är fyllda med smart funktioner kombinerat med en enkel och tidlös design.

Utvecklat i samarbete med Jon Olsson

Vår alldeles egna Jon Olsson, en legend inom svensk skidåkning, grundade tillsammans med Truls Brataas i 2009 Douchebags. Deras intresse och passion för att göra det lättare att resa runt i världen med deras utrustningen så att de kunde utöva skidåkning och annan actionsport var grunden till Douchebags. Det var på de premisser som de grundade Douchebags och det är också utifrån de värdena som de hela tiden utvecklar Douchebags.

Läs mer om Douchebags historia här

En ny definition av resväskor

För att kunna tillverka världens bästa res- och skidväskor så var Douchebags tvungna att definiera vad deras väskor ska kunna göra. För att förstå vad som är viktigt och vilka behov en väska ska uppfylla för ett liv fyllt med actionsport intervjuade de 150 skidåkare, snowboardare och surfare för att förstå deras behov.

Douchebags är en unik produkt, utvecklat av idrottare för idrottare.

Men de var inte färdiga. De har även intervjuat busschaufförer, tågkonduktörer och flygsällskap. För att förstå deras utmaningar och problem med bagage. För att kunna tillverka de bästa väskorna i alla aspekter.

douchebags-rejsetasker

Denna stora undersökning gav resultat och man fann 5 viktiga aspekter som alla Douchebags väskor måste leva upp till.

 • Justeringssystem – Väskorna ska kunna anpassa sig efter olika typer av utrustning.
 • Bärsystem – Väskorna ska vara enkla att hantera och bära.
 • Skyddande – Väskorna ska skydda det som är packat i dem.
 • Låg vikt – Det ska vara enkelt att resa och de ska vara med till att undvika övervikt på flyget.
 • Kompakt living – Väskorna ska ta så lite plats som möjligt när du inte använder dem.

Prisvinnande design

Douchebag har sedan de blev introducerade på marknaden vunnit flera designpriser på grund av deras innovativa design. De har bl.a. vunnit:

 • ISPO Award winner
 • Award for design excellence
 • Gear of the year
 • Innovation Award
 • Och många många fler…

The Douchebag

The Douchebag har de senaste åren hjälpt världens bästa skidåkare, snowboardare och surfare att resa jorden runt. The Douchebag lever upp till alla de krav som Douchebags har på sina väskor. Den kan transportera skidor upp till 2 m, rullas ihop till nästan ingenting, kvaliteten är exceptionell, transporten är enkel och vikten är låg. Den har allt som du behöver.

Personlig upplevelse: Martin har rest massor med sin Douchebag. Han var en gång 10 dagar i Japan där han hade all sin packning i The Douchebag.

the-douchebag

The Base

Till dig som behöver en funktionell ryggsäck till vardagen. Utvecklad i samarebete med Jokke Sommer, en av världens bästa BASE-jumper. 15 L volym och flera smarta lösningar till både öppning och förvaring. Douchebag The Base kan givetvis kopplas på andra Douchebag väskor. Kommer i flera färger.

The Hugger 30/60

The Hugger har två funktioner och kommer i två olika storlekar. 30 L och 60 L. Först och främst är det en klockren ryggsäck men den kan också användas som pjäxväska eller som en light version av en duffelbag. Funktionerna är många, och bilden ovanför visar på den funktionaliteten som The Hugger erbjuder. Den kan givetvis kopplas ihop med de andra Douchebags väskorna. Vad mer kan man begära?

hugger-30

Slim Jim

Slim Jim är världens lättaste skidväska med hjul och gör din transport av skidor lätt och enkel. Det är många fördelar med att använda och resa med denna lätta skidväska. Vi anser Slim Jim som den absolut bästa skidväskan när du vill resa snabbt och enkelt. Ska du bara iväg över en helg och åka puder så behöver du inte mer än ett par skidor med dig.

The Big Bastard

När du behöver mer plats eller om du bara gillar att ha med extra mycket gear med på resan, så är The Big Bastard det givna valet. Denna stora och rymliga rullväska har 90 L förvaring och kan enkelt transporteras på flygplatsen och till hotellet.

Video

Om du inte vill klicka in på alla produkter från Douchebags eller behöver du mer inspiration? Så kan du se video under eller gå in på vår youtube-channel.

 

 

Föregående artikel Skidkläder – Lager på lager metoden. Klä dig rätt i kylan!
Nästa artikel Skidåkning på sommaren i Europa (!)

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de visas

* Obligatoriska fält

 • Douchebags

  Douchebags The Hugger

  från 1.623,75 SEK
  2 färger tillgängliga

  Hugger 20L levererar en överraskande mängd användbarhet och intelligent design i ett litet paket. Mål Volym: 20L Längd: 45 cm Bredd (botten...

  Visa fullständig information
 • Douchebags

  Douchebags The Expeditionist

  373,75 SEK
  1 färg tillgänglig

  Håll koll på dina väskor när du är ute och reser. Med The Expeditionist från Douchebags kan du enkelt hitta din väska.

 • More