Hoppa över till innehåll
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik
Fördelarna med merinoull

Fördelarna med merinoull

Merinoull är ett av de mest funktionella naturmaterialen. Den extremt eftertraktade ullen är ett grundläggande inslag i dee bästa skidunderställen på marknaden. Merino har flera egenskaper som gör den perfekt som ett baslager under skidsemestern. Läs vidare om varför merinoull är så effektiv.

MERINOULL VS. SYNTETISKA MATERIAL

Syntetiska fibrer, såsom polypropen och polyester har en mycket enklare struktur än naturullfibrer. Dessa petroleumbaserade material absorberar eller avger fukt och kan inte andas på grund av den enklare konstruktionen i syntetiska fibrer. När den vävs in i materialet kommer det att begränsas till en enkelriktad fuktig rörelse. Det är inte att jämföra med de överlägsna insulerende egenskaper merinoull.

MERINOULL VS. VANLIG ULL

Jämfört med traditionella har merinoull mjukare och finare fibrer, vilket ger en klart överlägsen konsistens av ull. Den mjuka silkeslika känslan ger att du som har merinoull kläder på, kommer att uppleva en ”itch free” känsla, även om du har känslig hud.

REGLERAR TEMPERATUREN

Det finns miljontals små luftfickor i merinoull. Var enstaka fångar luften och håller kvar kroppsvärmen i både kallt och extremt kallt väder. Merino reglerar naturligtvis din temperatur genom att absorbera och avge fukt. Detta innebär att merino håller dig varm när det är kallt och kyler ner dig när det är varmt.

SUPER MJUKT

Merinoull har en mjuk konsistens som skiljer sig mycket från den riviga känslan i den traditionella ullen. Dessutom har keratinet som finns i merino visat sig bidra till att göra din hud ännu mjukare. Det gör merinoull för ett perfekt material för det första lagret av kläder.

DOFTSKYDD

Merinoull har ett naturligt antibakteriellt skydd, som bygger ett skydd mot illaluktande lukt. Detta innebär att du inte kommer att lukta illa för after ski och underställ av merinoull  kan hålla i flera dagar utan att bli tvättade.

ULTRA ANDNINGSBART

Merino har en naturlig förmåga att transportera bort fukt från kroppen genom att låta luft passerar in och ut. Det innebär att merinoull torkar snabbt och fortsätter att isolera och kyla kroppen.

Som du kan läsa, det finns oerhört många fördelar med merino. Vi kan bara rekommendera merinoull för dina skidunderställ. Efter att vi började med merinoull har vi aldrig återvänt till syntetiskt underställ.

 

Föregående artikel Guide: Montering av MTB styre

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de visas

* Obligatoriska fält

 • Mons Royale

  Mons Royale Yotei Powder Hood LS Skidundertröja

  från 1.086,25 SEK
  4 färger tillgängliga

  Med hög hals och åtsittande huva (som passar in under skidhjälmen), är denna skidundertröja din bästa vän på djupa puderdagar. Var ordentligt skyd...

  Visa fullständig information
 • Mons Royale

  Mons Royale Yotei BF Tech LS Skidundertröja Dam

  från 936,25 SEK
  5 färger tillgängliga

  Denna skidundertröjan har en avslappnad och lös passform, så du kan köra hårt hela dagen. Är det väldigt kallt kan du ta med ett par extra baslage...

  Visa fullständig information
 • Mons Royale

  Mons Royale Alta Tech LS Skidundertröja

  1.061,25 SEK
  2 färger tillgängliga

  Denna Skidundertröja är gjord för att användas året runt, givet dess tighta och klassiska design. Tröjan är gjord i 100% mjukt merinoull och sömma...

  Visa fullständig information
 • Peak Performance

  Peak Performance Womens Magic Short John Skidunderbyxor 3/4

  625,00 SEK
  2 färger tillgängliga

  Detta superfunktionella basskikt är tillverkat av en blandning av merinoull och Thermocool-fiber för optimal temperaturkontroll under olika förhåll...

  Visa fullständig information
 • More