Hoppa över till innehåll
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik
Guide: Goda råd för att flyga med din cykel

Guide: Goda råd för att flyga med din cykel

Det kan vara svårt att ta med din cykel på semestern eller till tävlingar. Vi kommer i denna guide försöka hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för att få din mountainbike eller racercykeln med på flygresan.

Priser för att ta med cykeln 

Vi har hittat denna överskådliga bild, för att illustrera priserna för transport av cykeln hos olika flygsällskap. Tack till Road.cc. Det betyder dock att det främst är brittiska flygbolag som framgår på bilden. De flesta av dessa sällskap flyger dock också från svenska lufthamnar.

 

Personliga erfarenheter

Om vikten är under de tillåtna 23 kg, är vår erfarenhet att SAS inte ställer några frågor om storleken på bagaget. Det betyder att du enkelt kan packa ned din cykel i en cykelväska och transportera den på ett vanligt sätt. För att undgå för många frågor, kan du checka in bagaget på egen hand. Det brukar fungera.

Packa cykeln säkert 

Varje cyklists värsta mardröm, är att komma fram till destinationen och upptäcka att ens cykel har blivit skadad på vägen. Det ska för allt i världen undvikas. Du kan välja att montera ned den och packa ned den i bomull och flamingo, eller kan du undgå att leka mekaniker fyra gånger och transportera cykeln i en säker och bra cykelväska.

Douchebags som i flera år har gjort världens bästa skidväskor, har i samarbete med Oslos universitet och Team Sky utvecklat två nya och revolutionerande cykelväskor. I dessa cykelväskor kan du enkelt, simpelt och säkert packa in din cykel. Då är den skyddad från hårdhänt bagagepersonal och bäst av allt är att du inte behöver montera ner din cykel fullständigt. Det gäller för alla typer av cyklar, oavsett om det är MTB, Racer, Tri eller Downhill cykel.

The Trail vänder sig främst till mountainbikers

The Tour är främst till race och tricykel.

 

Alternativ 

Det finns självfallet alternativ om du inte vill ta chansen eller betala för att ta med cykeln på flyget. Nedtill kommer jag att ge några tips på hur du kan transportera cykeln till din destination utan resebolagen.

Kör själv

Det mest uppenbara är att köra själv, då kan du själv se till att cykeln är säkert fastspänd eller nedpackad. Det garanterar också att cykeln är där samma tid som dig. Nackdelarna är att det högst troligt är lite dyrare och att det tar längre tid. Dock är transporten helt upp till dig.

Såhär många cyklar behöver du som tur är inte transportera 

Få cykeln transporterad

Sista alternativet är att få din cykel transporterad med en shippingfirma. Det låter som en otroligt smart lösning och jag var också positiv tills jag gjorde ett test och fick reda på att det är exceptionellt dyrt. Jag försökte med verksamheten bikeflights.com, som specialiserar sig i att transportera cyklar.

Istället kan det vara en möjlighet att skicka cykeln med en traditionell fraktfirma. Se till att packa ned cykeln ordentligt och hitta ett företag i ditt nätverk och förhör dig om möjligheterna för att skicka paketet till en företagsadress på destinationen.

Avslutning 

Det var vår guide och tips för att få din cykel transporterad med flyget, på semestern eller till tävlingar. Vi är mycket öppna för att utvidga guiden och vill väldigt gärna höra från dig om du har några tips eller haft bra/dåliga upplevelser med flyg-, bil- eller pakettransport.

Kommentera gärna i kommentarsfältet nedan.

Föregående artikel Guide: Såhär rengör du din cykelkedja!
Nästa artikel Guide: Så byter du slang på din cykel

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de visas

* Obligatoriska fält