Hoppa över till innehåll
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik
Guide: Hitta den perfekta snowboarden med Jeremy Jones

Guide: Hitta den perfekta snowboarden med Jeremy Jones

Jeremy Jones, en av världens mest legendariska snowboadåkare, guidar dig i följande video serie om hur du väljer den perfekta snowboarden. Naturligtvis är den baserad utifrån hans egna märke, Jones Snowboards, men kunskapen och tipsen han delar kan användas för att välja mellan alla slags märken.  

Luta dig tillbaka och njut av snowboardssportens stora genier och nördar som delar sin kunskap. Bli smartare på snowboards med Jeremy Jones. 

Köp snowboards här:

Snowboard bredd 

I den första videon pratar Jeremy om midjebredden. Om vilken bredd som du ska välja för olika snöförhållanden. Att du bör känna till din minsta bredd och baserat på detta, kunna välja brädor. Samtidigt som han berättar om varför bredden gör en skillnad i olika snöförhållanden. 

Snowboard flex

I seriens andra avsnitt, bryter Jeremy ned snowboardflexen och ger en grundlig förklaring mellan en board med mjuk flex och en board med en styvare flex. Han går igenom hur du hittar en board som passar din typ av snowboarding, oavsett om du älskar att charga från topp till botten eller jibba din väg ned för berget. 

Vilket sidecut ska du välja?

I den tredje videon förklaras vilket inflytande snowboardens sidecut har på dess performance. Det är stor skillnad på hur en snowboard reagerar när du ligger på kanten, beroende på om du har en kortare eller längre sidecut. 

Hur väljer du längd på snowboard?

I denna video diskuterar Jeremy vilken inverkan snowboardlängden har på snowboardens performance. Vilken typ of boards som det är det bäst att gå lite kortare med och vilken typ av board som det är bättre med längre. Han förklarar också varför vissa typer av åkare bör välja kortare eller längre boards. Han berättar varför han kör längre snowboards under våren än på början av säsongen. 

Bottom line: Twintip (och mycket breda) directional puder snowboards bör du välja i en kortare längd. Freeride snowboards bör vara längre. 

Så väljer du en allround snowboard

Vilken board ska du ta med om du bara har plats för en på skidsemestern? Jeremy ger inblick och förklarar varför han väljer att ta med en specifik board med på hans reser och varför han rekommenderar en annan board till andra slags åkare. 

Hur bygger du upp en snowboard samling?

Att bygga upp ett "quiver" av snowboards är inte något man gör över ett eller två år, men under en längre period. Som Jeremy förklarar i videon, så kan ens samling av snowboards delas upp i kategorier. Du har allround boards, som är snowboards som fungerar i alla slags typer av snö och terräng. I den andra, har du speciella former som bara kommer ut när förhållandena är perfekta till just den boarden. Den förstnämnda måste bytas ut snabbare medan den andra kan hålla i flera år.   

Föregående artikel Vad är rPET?
Nästa artikel Lavinsäkerhet II - Så överlevde Johanna lavinen i Japan

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de visas

* Obligatoriska fält

 • Bataleon

  Bataleon Thunder Snowboard

  Ordinarie pris 5.311,25 SEK
  från 4.875,00 SEK

  Bataleons Thunder är en helt ny Freeride herrbräda, som har blivit bygd för att kunna håntera allt. Thunder brädan har en aggresiv rikningsform med...

  Visa fullständig information
 • More