Här får du en överskådlig och användbar guide till hur du ska tvätta och rengöra din MTB. Som tur är är det simpelt att rengöra cykeln, så du behöver inte bekymra dig för att det ska bli en omöjlig uppgift, om du vill cykla en blöt och lerig dag. Följ vår guide och tvätta samt rengör din MTB cykel perfekt.

Så rengör du din MTB

  1. Skölj cykeln grundligt med vatten
  2. Spraya eller applicera rengöringsmedlet på cykeln inkl. komponenter och låt det sitta i 3-5 minuter (vi använder Nano Tech Bike Cleaner)
  3. Skrubba bort ihärdigt smuts med en borste eller svamp
  4. Rensa hela cykeln grundligt med färskvattenDå är din cykel klar för att sättas i garaget, hängas upp på väggen eller sättas på en piedestal i sovrummet. Samtidigt är den också klar för din nästa tur i skogen. Som tur är, är det inte någon större uppgift att rengöra din mountainbike, men det är viktigt att det blir gjort varje gång. Det kan vi inte understryka nog.

Muc-Off rengöringsmedel

Hos Black-snow använder vi alla rengöringsmedel och tillbehör från Muc-Off när vi rengör våra cyklar. Det är enkelt och effektivt och deras produkter är miljövänliga. Det är något vi gillar. Guiden kommer därför att avspegla och rekommendera Muc-Off produkter, men metoderna för rengöring är likadan oavsett om du använder det ena eller andra märket.

Videoguide till rengöring av

Det viktigaste att komma ihåg är att få det gjort! Det skadligaste för cykeln är om den står smutsig under en längre tid. För att hålla igång din mountainbike 100% och ha längsta möjliga hållbarhet, är det viktigt att du tvättar den varje gång den är smutsig. Vilket den högst sannolikt kommer att vara varje gång. Någon gång kan det vara tillräckligt att endast skölja den, medan andra gången kan det vara nödvändigt att ge mountainbiken en ordentlig omgång.

MTB rengöringen gör dock uppgiften lättare och snabbare. Det är trots allt roligare att köra MTB i skogen, än det är att rengöra den.