Hoppa över till innehåll
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik
MEET WOODSY

MEET WOODSY

RIDE LIKE WOODSY

Woodsy kör övervägande med Planks i alla dess former, och har nu fått lov att göra sin helt egna signatur kollektion i samarbete med Planks. Den är baggy, snygg och den finns naturligtvis hos Blacksnow. 

Se kollektionen här 

 

GÅ TILL WOODSY SIGNATURE SERIES

 MEET WOODSY


VAR ÄR DU FÖDD OCH UPPVUXEN?

Föddes den 19 januari 1992 i Sheffield, Storbritannien.


NÄR BÖRJADE DU ÅKA SKIDOR?

Jag växte inte upp i en skidåkarfamilj direkt... Men jag skateade väldigt mycket  efter skolan och skateparken låg precis bredvid Sheffield Ski Village Dry Slopes, så det bara blev så. Jag förälskade mig i skidåkningen, livsstilen och alla människor som finns runtomkring. Och Sheffieild var ett helt fantastiskt ställe för allt detta.

 

MEN SOM SKATEBOARDÅKARE, VARFÖR VALDE DU SKIDOR?

Jag provade både skidåkning och snowboardåkning och var faktiskt ganska bra på både och. Men det var enklast och billigast att börja i skidklubben för att kunna fortsätta åka och bygga vidare liksom. Så om sanningen ska fram omkring skidor vs snowboard, så berodde det väldigt mycket på att det var billigare att åka skidor, och pengar spelade stor roll.

 

NÄR BÖRJADE DU TÄVLA?

Jag var typ 10 år när jag började i skidklubben, vilket egentligen är ganska sent jämfört med alla andra som tävlar som jag gör. Men jag började att gå till Sharks Ski Club varje lördag och så fortsatte det bara efter det. Jag började köra race, puckelpist och sen började jag hoppa och köra rails. Och helt ärligt så vet jag inte riktigt hur resten har hänt… Jag har alltid tränat hårt för att bli den bästa skidåkaren som jag kan vara, men detta är galet. Jag lever verkligen min dröm!

VILKEN ÄR DIN STÖRSTA PRESTATION HITTILLS?

Det måste vara X-Games guldet från 2017. Det finns inget som slår att stå högst upp på pallen. Ett X-games guld är den största äran man kan få i vår sport, så det är klart det coolaste jag har.

 

VILKET TRICK GAV DIG DEN STÖRSTA "YEEEES- JAG KLARADE DET" KÄNSLAN?

Switch triple cork 1440 octograb (ett mästerverk som involverar tre flips och fyra revolutions innan han landar baklänges på skidorna). Ett sjukt komplext trick, som var helt nytt, så det var grymt att sätta det just till X-Games.

För... om man vill hålla sig på toppen, så gäller det att hela tiden utvecklas i samma hastighet som sporten och ständigt komma med nya tricks. Därför sparar jag mina nya, grymma tricks till de allra största eventsen, för att sen kunna vara den första som gör dem. Och det var precis så det var med min Switch triple cork 1440 octograb.

 

VILKET ÄR DITT "SIGNATURE" TRICK?

Switch triple cork 1440 octograb.

@JamesWoodsy

VAD ÄR MÅLET, ALLTSÅ VAD SKULLE VARA STÖRST FÖR DIG?

Det viktigaste målet för mig är att älska att göra det jag gör. Det känns som att jag inte har nått min fulla potential ännu, vilket är ett skönt ställe att vara på. Jag tror att jag fortfarande kan ge en massa och visa ännu mer talang. Och det är väl mitt största mål kan man säga.

Men att vara med i X-Games var väl mitt mål från början, och allt som har kommit efter det har bara varit en bonus!

Jag skulle älska att vara en person som folk kommer ihåg när jag inte finns längre. Alltså att vara en person som har bidragit till sporten med min stil. Att ha inspirerat andra är den största komplimangen jag kan få.

 

OM DU FICK VARA VILKEN SKIDÅKARE SOM HELST BORTSETT FRÅN DIG SJÄLV, VEM SKULLE DET VARA?

Jag vet inte.. Men jag ser upp till Candide Thovex. En kul grej... Vi körde för Quicksilver tillsammans för längesen. En dag hade vi en autograf signering, och då frågade jag honom om han kunde signera en poster till mig också. Han trodde att jag skämtade, för han kunde inte förstå att jag såg upp till honom som skidåkare. Så jag fick ingen poster. Han är faktiskt fortfarande skyldig mig en haha!

VAD ÄR DET BÄSTA MED VARA WOODSY?

Allt. Jag älskar allt som har med skidåkningen att göra. Men allra mest så älskar jag att flyga över berget, för då känner jag mig som en superhjälte. Den känslan av att flyga runt i totalt kontroll som jag får genom freestyle känns helt övernaturlig, och det kommer jag nog aldrig tröttna på.

Jag älskar den här livsstilen, och jag behöver nypa mig i armen varje morgon. Jag kan inte förstå att jag kan få lov att resa runt om i världen med vänner och mitt crew och göra det jag älskar allra mest i hela världen. Jag skulle inte ändra på något!

VAD HAR DU FÖR AMBITIONER TILL ÅRETS X-GAMES?

Jag har redan sagt att det inte finns något som slår att stå högst upp på pallen eller hur?
Jag älskar X-games, och det är lite som vår sports egna OS, så det betyder såklart extra mycket. Världens bästa åkare är där och även om jag mest tävlar mot mig själv och försöker göra det bästa jag kan, så skapar det bara en helt speciell stämning att vara runt så många människor som älskar sporten lika mycket som jag gör.

 

Kollektion

Föregående artikel 3 SAKER SOM KAN FÖRSTÖRA DIN SKIDRESA OCH HUR DU UNDGÅR DEM!
Nästa artikel MEET OSCAR WESTER

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de visas

* Obligatoriska fält

More