Hoppa över till innehåll
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik
NORGES 5 BÄSTA SINGELTRACKS TILL MTB

NORGES 5 BÄSTA SINGELTRACKS TILL MTB

 

De flesta av reser typisk söderut för att hitta mer spännande och utmanande singletracks och längre tracks. Men visste du att i Norge er det ett berg av feta singletracks som ger dig spännande och tekniska tracks. Redaktören för det Norska MTB magasinet Terrengsykkel har plockat fram sin fem favorit singletracks i Norge till MTB.

Vi hoppas på att den listan kan fungera som inspiration för dig nästa gång du ska utanför landets gränser och köra MTB.

NORGES 5 BÄSTA MTB SINGLETRACKS

Det är en ospecificerad lista då det är allt för svårt att bedöma – god läsning och så hoppas vi att du har en ny MTB destination när du är färdig med denna artikel.

SOGNDAL

Nästan helt innerst vid Sognefjorden hittar du små byar och samhällen bland de höga fjällen som är mest och bäst kända för sin fantastiks skitouring möjligheter. Men under de senaste åren har områdets många skidentusiaster fått upp ögonen för cykling och tagit sporten ”topptursykling” till sig.

Det finns många vackra toppturer man kan ta i området inom en inte allt för långa avstånd. De stora fjällen Storhaugen och Molden är väl värt ett besök.

ELVERUM

Om du är lite mindre erfaren, mest intresserad i spännande naturupplevelser eller grym på singeltracks men vill gärna prövat något annat än branta backar – så ska du testa Elverum.

Elverum är med sina djupa skogar, den perfekt miljö för långa dagar i naturen. Här kan du köra runt i timmar, på nästan helt platt och tekniskt lätta singletracks. Vi rekommenderar att du studerar kartan nog innan att du har både GPS och karta med. I tät skog är det enkelt att komma vilse och det kan lång tid innan du är på väg hem igen.

 

Vi rekommenderar också att du spanar in området kring Vinheia lite utanför centrum. Där lokala cyklister har byggt flera feta och underhållande element.

SKEIKAMPE

Skeikampen i Gausdal var destination för de första utgåvorna av Utflykt Sykkelfestival och har sedan dess varit ett Mecka för cyklister som söker högre fjällstigar och ett fantastiskt flow.

Smala spår och minimalt med teknisk terräng för detta till ett drömområde oavsett om du är nybörjare eller erfaren på cykeln. Alla kommer att ha kul. På bra dagar är utsikten helt fantastik. På dagar med dåligt väder, rekommenderar vi att du har med extra ombyte och planerar åken efter förhållandena. Skeikampen är lysande ställe att åka på MTB semiter till för hela familjen.

ØSTMARKA/OSLO

Kan du inte övertyga familj eller vänner att ni ska på natursemester, så kanske att du kan övertala dem att ni ska på semester i Oslo. När du ändå ska till Oslo kan du passa på att ta cykel med och så att ud kan få dig ett åk i området Østmarka.

I området Marka får du stor variation. Det kända området Trulsrund, som Norsk Organisasjon for Terrengsykkling (NOTS) har arbeta hårt och länge med för att förbättra terrängen till mountainbike. Nätverket av stigar är enormt. Årets upplaga av Terrengsykkelrittet kördes på flera av de bästa stigarna i Østmarka.

NESBYEN

Nesbyen har de senaste åren vuxit till att bli ett favorit resmål för de som gillar snabba nedfarter. Nesbyen är Norges Enduro – och Downhill Mecka, så komihåg din Fullface Hjälm. Hallingdalen ligger en kort bilfärd utanför Oslo och arrangerat flera stora tävlingar där ibland Norgescup, Enduro tävlingar och det lokal arrangemanget Nesbyen Trail Camp som har blivit väldigt populärt de senaste åren.

Föregående artikel Guide: Montering av MTB styre

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de visas

* Obligatoriska fält

More