Hoppa över till innehåll
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik
POC Thorax 11 lavinryggsäck – Ryggsäck med Jetforce från POC

POC Thorax 11 lavinryggsäck – Ryggsäck med Jetforce från POC

POC Thorax 11 lavin ryggsäck är en av de första ryggsäckarna på marknaden som innehåller den nya JetForce Avalanche Airbag tekniken, som enligt dess skapare, Black Diamond, kommer att revolutionera marknaden. Men vad är JetForce, och hur fungerar det?

VAD ÄR JETFORCE?

JetForce är en ny teknik för lavinryggsäckar där du vid en lavin kan dra ett handtag och en stor luftkudde luftfylls för att ge dig en större volym och motsvarande bättre alternativ att inte bli begravda under lavinen. Den revolutionära aspekten av JetForce är att det är det första airbagsystemet, som använder en ”jet-fläkt” att pumpa upp kudden när den utlöses. Detta gör att det går flera uppblåsningar på en enda laddning.

Bonus:  Det är inga problem att flyga med en JetForce ryggsäck, eftersom det inte finns något explosivt i ryggsäcken.

Systemet avfyras genom att dra handtaget, vilket hänger på axelremmen. Detta kommer att blåsa upp 200 liters airbag på bara fyra sekunder . Luftudden förblir fylld i tre minuter innan fläkten automatiskt vänder och drar luften ur kudden. När kudden töms skapar den en luftficka till offret och gör det lättare att grävas upp och finnas om man blir helt begravd.

OBS:  Tänk på att Airbag ryggsäck inte är tillräckligt säker i sig. Det bästa sättet att skydda sig mot laviner är ändå genom att se till att undvika att bli fångad av en lavin!

POC THORAX 11

POC Thorax 11 är som nämnt en av de första lavinryggsäckarna att använda detta nya revolutionerande system. Det är en backcountry ryggsäck med plats för de mest nödvändiga. Bara 11 liter, vilket gör att du inte behöver oroa sig ryggsäcken väger för mycket eller du packar för mycket i det. POC Thorax 11 är inställbar på flera sätt; axelband, bröstband och höftbälte. En funktionell ryggsäck med den nya JetForce tekniken.

LÄR MER

Vill du lära dig mer om det revolutionerande JetForce systemet kan du kan hitta mer detaljerad information hos följande källor:

Outside Online

Powder Magazine

Wild Snow

Föregående artikel Guide: Montering av MTB styre

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de visas

* Obligatoriska fält