Hoppa över till innehåll
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik
Skidåkning på sommaren i Europa (!)

Skidåkning på sommaren i Europa (!)

Så åker du skidor även på sommaren. Hitta ett område med bra möjligheter till eftermiddagsaktiviteter. Ska du åka skidor eller snowboard på sommaren är det som regel endast fram till lunchtid. Efter blir snön alldeles för mjuk och det är inte längre speciellt kul.

Eftersom skiddagen slutar tidigt är det bra om du är i ett område där det finns goda möjligheter till bra eftermiddagsaktiviteter. Det kan vara MTB, badning, klättring eller något helt annat. Se till att göra lite research på andra aktiviteter utöver skidåkning hemifrån.

Kom ihåg att den varma skidvallan

Temperaturen ändrar sig snabbt om sommaren och det samma gäller för snön. Från att vara stenhård på morgonen, ändrar snön snabbt karaktär. Du får en timmes ”sweet-spot” när snön är mjuk, men samtidigt tillräckligt snabb så att du kan lyckas göra kickers och rails. Senare på dagen är snön oftast bara ren slush och det är omöjligt för dig att få upp någon ordentig fart. Det är därför vitkigt att du är redo till den timmen där förhållandena är som bäst. En av de saker du kan göra, är att valla dina skidor eller snowboard med varm valla. Så att du kan hålla hög fart i den varma snön.

En hoodie, ett par solglasögon och solkräm är ett MUST

En cool hoodie, ett par sköna solbrillor och solkräm med hög faktor är måste när du ska åka skidor på sommaren. Solkrämen är speciellt viktigt att du kommer ihåg. På berget är du omringad av snö, du är många meter över havet och solen är extra stark om sommaren.

 

Ta liften upp

Alltid den första liften. På sommaren är det ännu viktigare att du kommer före alla andra, så på med ditt bästa gå-före-i-kön mode så att du kommer först upp på glacieären. Det är inte för att snön är perfekt, det handlar om att du ska vara redo att shredda under den timmen snön är perfekt.

Varför åka skidor när det är sommar?

Vi har snackat med Alexander Vissing som är en nära vän till oss och redaktör på Riders.dk som gärna åker skidor om sommaren varför det är så kul. Det var vad han hade att säga:

Det som är bäst med att åka skidor om sommaren är kontrasten mellan vinter och sommar. Att kunna njuta av snön när det är massor av sol och varmt. Samtidigt som man kan kombinera skidåkning med sommar aktiviteter så som badning, mountainbiking osv.

5 skidomården i Europa med möjlighet för skidåkning om sommaren

Här kan du läsa om de skidområden som vi rekommenderar i Eruopa om du vill åka skidor om sommaren. Det finns flera områden i Europa som är öppna om sommaren, men dem vi har listat är kända för att hålla en hög nivå när det kommer till skidåkning med fina pister och grymma snowparks. Det är därför vi rekommenderar dem.

Alternativt: Om du inte kan får nog av vintern och har djup fickor så kan du alltid åka väldigt mycket söderut. Argetina, Chile och Nya Zeeland är typiska vinterländer om sommaren.  

Folgefonna, Norge

Folgefonna i Norge är den klassiska sommar destination i norden. Det finns massor av camps, en rolig snowpark och utsikten är fantastisk. Om du vill veta mer om Folgefonna så kan du se Field Productions  tidigare skidfilm, de har nästan alltid ett kicker shoot från Folgefonna med. I Folgefonna bor man nere vid fjorden på en fantastik campingplats men det betyder att du har lite av en trasnport till skidområdet. Så vi rekommendear att du tar egen bil med.

Folgefonna har öppet mellan tidigt i maj till slutet av september.

Länk: Visit Fonna

Tignes, Frankrike

Tignes är i full gång med att utvecklas till en av Europas bästa sommardestinationer. Deras sommarskidområde på glaciären är öppen från slutet av juni till början av augusti och kommer att ha en vacker snowpark under perioden.

Förutom sommarskidåkningsmöjligheterna finns det fina möjligheter i Tignes för eftermiddagsaktiviteter. Du kan köra MTB, spela golf, bada, klättra, åka flotte och mycket mer. Ja, du har faktiskt alla alternativ för en aktiv semester i Tignes.

Länk: Tignes

Les 2 Alpes, Frankrig

Ett av de mer klassiska sommar skidorterna, som i många år såg till att det fanns snö och skenor till den det ökända FSA sommarmästerskapet. Glaciären går från 3200m till 3600m och har en stor snowpark med många möjligheter till kickers och jibs. Dessutom finns det många möjligheter till underhållande aktiviteter i staden. Deras bikepark har en fallhöjd på 2000 meter (!).

Länk: Les 2 Alpes

Zermatt, Schweiz

Inte en av de destinationer du hör mest om i Sverige. Det är förmodligen kopplat till prisnivån i Schweiz, för skidområdet behöver absolut inget. Glaciären i skuggan av det legendariska "Toblerone Mountain" Matterhorn är känt för sina utmärkta sommarförhållanden och snöparken har utmaningar för både nybörjare och experter. Men kom ihåg att ta med den stora plånboken :)

Länk: Snowpark Zermatt 

Saas Fee, Schweiz

Sommarskid-området i Saas Fee är öppet från mitten av juli till slutet av oktober. Under denna period kommer det att finnas en Medium, Pro och Rail linje öppen för alla. Observera att Pro Line tillfälligt kommer att stängas. Skidområdet är öppet till middag eller tidig eftermiddag, beroende på sommartid och hösten. På eftermiddagen finns möjligheter till mångsidiga aktiviteter som beachvolley, skridskoåkning, klättring, mountainbike etc. 

Länk: Saas Fee

Se vårt utbud av skidhjälmar från POC, Oakley, Sweet Protection & många fler

En sista grej - Snow Park Bispingen

Om du inte vill köra eller flyga hela vägen till Alperna, finns det också ett annat alternativ. En plats där det alltid är vinter, nämligen i den stora frysen-boxen i Tyskland, Snow Park i Bispingen. Som är öppen från mitten av juni till slutet av augusti.

Länk: Snow Park Bispingen

Är du inte riktigt färdig med vintern, så finns det flera alternativ för skidåkning eller snowboard på sommaren. Det är naturligtvis inte det samma att åka skidor om sommaren som vintern, men en bra snowpark är alltid rolig och underhållande. Kanske kan du även lära dig några nya knep som kan imponera på dina vänner nästa vinter.

Och på sommaren kan du kombinera skidåkning med andra fina sommaraktiviteter på eftermiddagen. Det är en utmärkt möjlighet att umgås med dina vänner och ha en aktiv semester!!

 

Föregående artikel Douchebags - Världens bästa väskor
Nästa artikel Tips till din sommarträning

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de visas

* Obligatoriska fält

 • Planks Parkside Riding Hoodie 2019 XSmall XSmall MT-PARK904A-XS
  Planks Clothing

  Planks Parkside Riding Hoodie

  Ordinarie pris 473,75 SEK
  från 250,00 SEK
  4 färger tillgängliga

  Planks Parkside Riding Hoodie är en supercool hoodie med tekniska egenskaper, som gör den perfekt till skidor och snowbpard. Den är svett transport...

  Visa fullständig information
 • Planks Parkside Pro Soft Shell Hoodie 2019 XSmall XSmall MT-PRO901A-XS
  Planks Parkside Pro Soft Shell Hoodie 2019 XSmall XSmall MT-PRO903A-XS
  Planks Clothing

  Planks Parkside Pro Soft Shell Hoodie

  Ordinarie pris 1.186,25 SEK
  från 312,50 SEK
  3 färger tillgängliga

  Planks Parkside Pro Soft Shell Hoodie har bara det extra. Hoodien är tillverkad av vattentätt och ventilerande material som hindrar dig från att b...

  Visa fullständig information
 • Planks Parkside Soft Shell Riding Hoodie | Planks Clothing
  Planks Parkside Soft Shell Riding Hoodie | Planks Clothing
  Planks Clothing

  Planks Parkside Soft Shell Riding Hoodie

  Ordinarie pris 1.186,25 SEK
  från 531,25 SEK
  4 färger tillgängliga

  Planks Parkside Soft Shell Hoodien har det extra. Hoodien är framställd i vattentätt och ventilerande material, som gör att du inte blir blöt. Me...

  Visa fullständig information
 • Armada

  Armada Icon Hoodie

  Ordinarie pris 686,25 SEK
  Nuvarande pris 312,50 SEK
  3 färger tillgängliga

  Armada Icon Luvtröja 2020 är en klassisk och clean hoodie. Mes stor Armada logga, baggy fit och en mysig känguruficka. Perfekt till både skidsemes...

  Visa fullständig information
 • More
 • Salomon

  Salomon QST LUX Jr

  från 1.500,00 SEK
  3 färger tillgängliga

  För äventyrliga barn som vill utforska mer terräng runt resorten är QST MAX Jr S (och C5) lätt och har en profil designad för komfort och självfört...

  Visa fullständig information
 • Salomon

  Salomon TNT Ski 2019

  från Ordinarie pris 2.748,75 SEK
  från 1.500,00 SEK

  TNT är en bomb av nöje och krångel. Den fulla rockerprofilen gör det enkelt och förlåtande att åka på i parken. Men Woodcore-kärnan gör den till en...

  Visa fullständig information
 • Salomon

  Salomon E X-MAX JR S SKIDOR

  1.750,00 SEK
  1 färg tillgänglig

  Skidan är väldigt smidig och förlåtande. Det är det perfekta verktyget för medelstora skidåkare. Juniorskidan föredrar perfekt preparerade pis...

  Visa fullständig information
 • More
 • Appertiff

  Appertiff CRB Goggles

  998,75 SEK
  5 färger tillgängliga

  Fet goggle från Appertiff med en sfärisk lins i en stealth look. En goggle som gör det den ska, utan att kompromissa med stil och funktionalitet. K...

  Visa fullständig information
 • Appertiff

  Appertiff DWG Goggles

  748,75 SEK
  4 färger tillgängliga

  En all-time favoritmodell från Appertiff. Dawg modellen är din klassiska shred-goggle. Med en extra lins till mulet väder, kan du med säkerhet välj...

  Visa fullständig information
 • Spy Optics

  Spy Bravo Goggles

  Ordinarie pris 2.498,75 SEK
  från 1.500,00 SEK
  2 färger tillgängliga

  Spy Bravo är en teknisk och avancerad skid - och snowboard-google med många coola funktioner. Det har ett enkelt utseende som kompletterar de tekni...

  Visa fullständig information
 • More