Hoppa över till innehåll
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik
Skidhjälmstest – Test av de bästa skidhjälmarna

Skidhjälmstest – Test av de bästa skidhjälmarna

Är du osäker på vilken hjälm att välja? Det har lyckligtvis gjorts en stor mängd olika tester av skidhjälmar. Flera konsumentorganisationer har gjort tester och här hittar du det senaste testet av skidhjälmar, så att du kan få en överblick över vilka skidhjälmar som är de säkraste och får högsta poängen.

TEST AV 13 HJÄLMAR

Folksam har testat 13 olika skidhjälmar från olika tillverkare. Den visade att det fanns stora skillnader i kvalitet mellan skidhjälmar från de olika tillverkarna. Speciellt tre skidhjälmar utmärkte sig, medan flera gjorde bra resultat och andra gjorde sig dåligt i testet. Generellt så har hjälmarna förbättrats.

Alla skidhjälmarna som testats är testade efter säkerhetskraven ställda av CE standarder och EU: s krav. Folksam har en hårdare testmetod som mer efterliknar en krasch på skidor.

SÅ GICK TESTET TILL

För att testa skidhjälmarna bäst, använde de som nämnts, en hårdare testmetod än den som används för CE-godkännande. I videoklippen nedan kan du se hur testet gick till:

ROTATIONSSLAG

RAKT SLAG

SKILLNAD PÅ SÄKER OCH MINDRE SÄKER SKIDHJÄLM

Se en översikt över hur hårt huvudet påverkas av en säker och i en mindre säker skidhjälm. Det är en överraskande och skrämmande, stor skillnad.

DEN SÄKRA SKIDHJÄLMEN

EN MINDRE SÄKER HJÄLM

Från en av de skidhjälmar som klarade sig dåligt i testet, men ändå är CE godkända enligt EU:s krav.

VINNARE AV HJÄMTESTET

Testvinnare, som nämnts tidigare, Sweet Protection Igniter MIPS . I andra och tredje plats kom respektive  Everest U EXT MIPS Hjälm och  Scott Chase MIPS.

POCs Receptor BUG och POC Receptor Backcountry MIPS, fick genomsnittliga poäng i testet av skidhjälmar.

FOLKSAMS TEST

Svenskar är överlag väldigt noga med sin utrustning och det märks i deras krav på säkerhet, vilket gör att det från den offentliga sidan sätts stora krav på testern av utrustningen. Således även denna skidhjälmtest från Folksam. De har varit väldigt noga och verkligen testat marknadens bästa skidhjälmar.

Föregående artikel Guide: Montering av MTB styre

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de visas

* Obligatoriska fält