Hoppa över till innehåll
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik
TEST: Vilken slags skidåkare är du?

TEST: Vilken slags skidåkare är du?

Vilken av dom 5 typerna är du?

(klicka här för att gå direkt till testen)

Som utgångspunkt finns det fem slags skidåkare.

(Om du är snowboarder, så läs bara och få ett gott skratt på skidåkarnas bekostnad)

VIlken av typerna är du?

  • Pistfräsaren
  • Park Råttan
  • Puder torsken
  • Dödsplogen
  • Stig Helmer

Om du aldrig har hört om dom här typerna förut, så kommer här en kort guide som hjälper dig att identifiera dom.

Pist-fräsaren - så spottar du honom

Pist fräsaren är snabbast i klassen… Glajerna sitter solit placerade under hjälmen och så snabbt afterskin börjar så drar han igång snacket om svängradie, längden på hans nya race-skidor, och helt plötsligt har han dragit fram skitrackern så att alla kan se hur många kilometer han har åkt (och hur snabbt). På en afterski ser du han i tajta skidkläder och oftast står han och böjer på en av sina skidor (eller någon annans) för att visa hur styv den är.

Är du en äkta pistfräsare - om du är osäker, ta testen längst ned i artikeln...

Park-Råttan - så spottar du honom

Park-Råttan är pistfräsarens raka motsats. Han ligger antingen i en solstol, eller slänger sig ut för den ena livsfarliga kickern efter den andra. Du spottar park råttan genom att hålla utkik efter sjukt baggy kläder, eller om du vågar ta dig tillräckligt nära för att höra vad han säger genom ett ordval som endast andra park råttor förstår. Ord som “Gnarly”, “Double Cork”, “True-Tail” används flitigt.

Är du tillräckligt cool för att vara en Park Råtta - ta testen längst ned i artikeln...

Puder Torsken - så spotter du honom

Puder-Torsken är som en gammal version av Park-Råttan. Han har nått den åldern där han har tillräckligt med pengar för att köpa precis den utrustning han känner för. ABS ryggsäcken sitter klistrad på ryggen. På afterskin snackar han om den gamla goda tiden, den tiden när det kom tre meter snö under en natt. “Förhållandena är bra idag men det går inte att jämföra med förr i tiden”. Om han kunde skulle han bygga ett hus av GORE-TEX och i ABS ryggsäcken ligger minst 3-4 olika linser till hans goggles. Oavsett hur bra din dag har varit så har hans varit bättre.

Är du tillräckligt cool och har du den erfarenhet som krävs för att vara Puder Torsken - ta testen längst ned i artikeln...

Dödsplogen - så spottar du honom

Dödsplogen är den nya i klassen som inte riktigt känner till spelreglerna än. Oftast ser du han längst ner i skidsystemet där han på skakiga ben försöker få så mycket som möjligt ut av barnbacken. Det han saknar i benen har han mer än nog av i käften. Mot slutet av veckan skryter han om att han nu utan problem kan ta sig ner för den så branta röda backen. Kläderna har han lånat från olika personer, om det är av familj eller vänner är osäkert men oftast är det färgglatt. Man kan se fram emot när kläderna flyger av efter 2 jägerbombs på afterskin.

Är du säker på att du inte är dödsplogen - ta testen längst ned i artikeln...

Stig Helmer - så spottar du honom

Stig Helmer är utseendemässigt väldigt lik Dödsplogen. Man ser dom också väldigt ofta tillsammans på den lokala afterski-baren där Stig Helmer skryter om hur många svarta pister han var tvungen att klara för att komma fram till afterskin. Kläderna sitter tajt (speciellt runt magen) och hjälmen har ofta någon slags beklädnad som tex. öron från ett random djur…

Vill du veta om du är Stig Helmer -ta testen längst ned i artikeln...

Om du har tagit dig hela vägen hit ner så kan du nu identifiera dom fem typerna.

Så nu är det dags att ta reda på vilken typ du är...

Ta testen här: 

Föregående artikel 20 julklappsidéer från Blacksnow
Nästa artikel Vilken skidjacka passar dina behov?

Kommentarer

Åsa Nilsson - december 9, 2018

Att vara tre på ett par tar sina dar. Slut att bida tid för att skida

Hampus johansson kjällström - december 9, 2018

Jag älskar fan parken mer än allt o särskilt direkt efter den pistats då man kommer upp i toppen farter o kan kör för nya feta tricks. De bästa är annars de ”naturliga” hoppen i offpisten och särskilt när de är tätt o man hittar de där goa hoppet som går o smälter in så himla bra med line:en!

Kari Storckovius - december 9, 2018

Hejsan,

Hade varit fräscht med 1 par nya skidor till vinterns tripp till favoritstället Arabba i Dolomiterna.

Mvh
Kari

Victor - december 9, 2018

Känns tryggt att vara pudertorsk!!

Johan - december 9, 2018

Inga stora kapital men en skibum ut i fingerspetsarna. Bästa minnen är puderåkning i Åre för några år sedan. Skidåkningen slog afterskin alla dagar…

Sebastian - december 9, 2018

Det var ett jävla gnäll på en gammal splitboardåkare ..ge hit brädlapparna så kan jag gå upp med dem på Senja …men sedan tar jag brädan ned till havet.
🌄🏔🗻🌊🏄🏽‍♂️🌅

Peter Nygårds - december 9, 2018

Phuuu. Ja är för gammal för de här🙄😎

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de visas

* Obligatoriska fält