Hoppa över till innehåll
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik
Top 5: Bikeparks i Norden

Top 5: Bikeparks i Norden

MTB i Norge och Sverige

Gillar du allemansrätten, att sova i tält och långa ljusa nätter, då är bikeparkerna i nordens fjällar värda ett besök. Du kan naturligtvis också välja att stanna över i en lägenhet, campingplats eller liknande. Både i Norge och Sverige finns det många feta bikeparks med fantastiska vyer.

Top 5: De bästa bikesparks Norge och Sverige

5) Isaberg Bikepark

Massor av roligt för hela familjen. Isaberg ingår i den lättare kategorin av bikeparks.

4) Vallåsen Bikepark

Har du inte varit på Vallåsen än, är det dags nu! Vallåsen ligger 45 min ifrån Helsingborg. Bikeparken är till för alla. Berget, eller rättare sagt backen, som bikeparken är uppbyggd runt är inte brant. Det finns ca. 10 olika spår i flera kategorier. Äger du inte en cykel har du också möjlighet att hyra en mountainbike där, annars kan du utan problem köra med din hardtail MTB.

Vallåsen Bikepark hemsida

3) Gesunda Bikepark

Gesunda bikepark är en äldre bikepark som löpande expanderar, därmed är den aktuell och värd ett besök. Gesunda är nivån över Vallåsen, eftersom berget har en brantare sluttning, vilket också ses på utbudet av spår som primärt är röda och svarta.

Gesunda Bikepark hemsida

2) Åre Bikepark

Alla i Sverige känner till Åre som landets bästa skidort. Men i Åre finns även en av nordens bästa och största bikepark.

Åre Bikepark hemsida

1) Hafjell Bikepark

Hafjell är och förblir en av mina all-time favorit bikeparks. Den ligger endast 5 timmar från Göteborg. För att få den bästa upplevelsen, rekommenderar jag att du hyr en downhill cykel om du inte har din egen. Det går också bra att köra med en enduro med minimum 160 mm vandring, men det blir absolut bäst med en downhill cykel.

Hafjell Bikepark hemsida

 

 

Föregående artikel 5 TIPS TILL MTB BIKEFIT
Nästa artikel Guide: Montering av MTB styre

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de visas

* Obligatoriska fält

More