Hoppa över till innehåll
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik
Vad betyder polariserande lins? Guide till polariserande linser

Vad betyder polariserande lins? Guide till polariserande linser

Här är en guide till polariserande linser. Om du är osäker; Vad innebär polariseringslins?, Då kan du här få en grundlig och lättförståelig inblick i vad en polariserad lins är.

VAD ÄR POLARISERADE LINSER?

I båda solglasögon och goggles är polariserande linser riktigt populärt. Trots det högre priset, finns det många som väljer att prioritera polariserande linsens högre prestanda. Här hittar du en genomgång och förklaring av tekniken bakom polariserande linser och en bedömning av för- och nackdelar.

Den tydliga skillnaden i en icke-polariserad lins till vänster och en polariserad lins till höger

POLARIZE LENS TECHNOLOGY

Vem har inte försökt att förlora utsikten över vattnet, eftersom det finns en massiv bländning från vattenytan. En polariserad lins eliminerar denna bländning och ger en klarare och bättre syn. Detta är möjligt eftersom strukturen hos den polariserande linsen inte tillåter de horisontella strålarna att passera genom linsen.

Det kan bäst förklaras med ni tänka er att ni har persienner framför dina glasögon eller solglasögon. Dessa persienner tillåter endast vertikala ljusstrålar, dvs direkt från solen, komma igenom linsen. Detta får de bländande, horisontella ljusstrålarna att sorteras ut. Detta ger en betydligt förbättrad syn på ett par goggles eller solglasögon med polariserad lins.

MÄRKBAR FÖRBÄTTRING

Du kommer snabbt att märka skillnaden när bländningen tas bort från sikten. Terrängen blir tydligare och du kommer lätt att kunna skilja mellan de dåliga och goda snöförhållanden, vilket ger dig bättre möjligheter att reagera på förändringar och blir ännu bättre på skidor eller snowboard.

POC PARTIALLY POLARIZED

Vissa tror dock att den effektiva polariseringen minskar dina chanser att upptäcka små skillnader i snöförhållanden, eftersom de horisontella strålar av ljus som behövs för att se de små variationerna i snön. Därför lanserade POC goggles med sin patenterade POC Partially Polarized teknik.

EVIG POLARISERING

Det är viktigt att notera att en polariserad lins inte förlorar den polariserande effekten med tiden. Således är en polariserad lins, trots det högre priset, en bra investering. Med en effektiv lins och bekväm goggle, kommer du säkert att kunna åka skidor eller snowboard med högre självförtroende, vilket kommer att återspeglas i en högre nivå. Ett bra par glasögon med polariserad lins kan vara din genväg tillförbättring på skidsemestern.

Föregående artikel Guide: Montering av MTB styre

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de visas

* Obligatoriska fält