Hoppa över till innehåll
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik
Ride Green for Blacksnow

Ride Green for Blacksnow

 

Som skid- och snowboard entusiaster är det nu mer än någonsin otroligt viktigt att vi bevarar vårt globala ekosystem för att säkra att vi, och dem som kommer efter oss, kommer att kunna åka skidor i många, många år mer.

Vi har redan många produkter i vårt sortiment och är gjorda av naturliga och miljövänliga produkter och är framställda under hållbara förhållanden. Men det är inte tillräckligt.

Vi kan alltid bli bättre, och vi vill därför att ett hållbart tänkande och agerande ska genomsyra hela vår verksamhet, från produktion och inköp till försäljning och daglig drift.

Vi har därför gjort ett nyhetslöfte... Blacksnow ska bli ännu grönare.

Vi kommer att arbeta aktivt för att göra vårt sortiment ännu grönare genom att…

  1.     Kontakta leverantörer som har en miljövänlig produktion
  2.     Aktivt välja fler produkter som är delvis eller helt återvunna
  3.     Prioritera hållbara lösningar som främjar miljön i vår dagliga verksamhet

Vi har redan tjuvstartat genom att skapa en kollektion av plagg och utrustning, som är extra miljövänliga. Denna kollektion heter Ride Green, och alla dessa varor är markerade med Ride Green på vår hemsida.

Ride green collection teaser

>> Se vår kollektion här <<

Om Ride Green

Miljövänliga skidkläder och utrustning behöver inte betyda att du ska klä dig i hampa eller bara köra med ärvda, slitna, äldre produkter.

Idag finns nämligen riktigt snygga, smarta och prisvärda produkter som är både miljövänligt producerade och består av återvunna material.

Vi har flera brands i vårt sortiment som engagerar sig i miljöriktig produktion och produkter.

Här är några av dem:

→ Völkl

Använder sig av återvunna basmaterial, och deras träkärnor kommer från ett hållbart skogsbruk. De har även minimal användning av hartser och andra toxiner, som tex klorin.

Förorening har reducerats genom ett miljötänk i produktionen och tillverkning, då de använder minimalt med vatten, ingen overspray och de återvinner så mycket som möjligt. Med Völkl använder sig även av återvunnen stål till stålkanterna och alla deras prints är gjorda med vattenbaserade färger.

→ Dakine

Dakine har använt sig av återvunnet PET-material under lång tid, och deras PET polyesterfiber kommer från återanvända plastflaskor från ryggsäckar till kläder.

Användningen av återvunnen PET sker utan att kompromissa med kvalitet, funktionalitet eller design och har till och med integrerat i designen, då de inkluderar miljövänliga färgmönster i sina kollektioner.

→ Sweet protection

Producerar mycket i ull, vilket är ett naturligt nedbrytbart material, och när andra material behövs, så säkrar de att produkterna är 100% fria från farliga kemikalier.

De har även fasat ut anti-bakteriella och anti-svamp behandlingar, och använder istället ny teknologi och design som gör att produkterna andas bättre och hålls torra naturligt.

Likaså är deras merinoull från Nya Zealand och Australien strikt kontrollerade och är till 100% non-mulesing.

→ Jones

Alla Jones snowboards har återvunna sidoväggar och stålkanter. Deras t-shirts och hoodies är gjorda av återvunnen polyester och organisk, ekologisk bomull efter Organic Blended Standard (OBCS). Även nästan alla deras ryggsäckar består av återvunnen PET, så kallad rPET.

Vad är rPET?

Du är förmodligen bekant med PET, som ofta är stämplat på botten av plastflaskor och andra plastprodukter. PET är en stark men lätt polyesterform (mer precist en blandning av kol-, syre- och vätemolekyler).

Eftersom PET består av så få och enkla ingredienser kan det mycket enkelt och effektivt återvinnas utan att styrkan och hållbarheten försvagas i dets återvunna form.

Återvunnen PET blir till PET garn som använder 94% mindre vatten än oljebaserade PET-fiber, och i produktionsprocessen används 60% mindre energi och vilket tillsammans ger en minskning med 32% på koldioxidutsläppet.

Repreve / rPET

 

→ Mons Royale

Mons Royales produkter är 100% merinoull. För att säkra att deras produkter är miljövänliga och rättvisa samarbetar de med ZQ Merino, som är ett kännetecken som intygar att en bonde uppfyller de högsta kraven på områdena djurskydd, miljövård och social hållbarhet.

Det inkluderar bland annat att ZQ merinofår lever fritt under de fem friheterna och att ingen mulesing har praktiserats.

→ Planks

Planks utvecklar ständigt sina produkter och processer för att minska sin miljöpåverkan, samtidigt som de fortsätter att stödja och ge tillbaka till skid-communityt.

De arbetar bland annat med REPREVE®, som är världens ledande tillverkare av återvinningsgarn (som är gjort av polyester som utvinns av återvunna plastflaskor). Nästan alla styles har återvunnet material i sig, och till och med hela Good Times kollektionen är gjord av REPREVE®-garnet.

→ WearColour

Använder sig av flera miljövänliga metoder, bland annat Cloudfill, återvunnen polyester och Bionic-Finish®Eco.

De återvunna PET flaskorna minskar vattenförbuket och luft och markföroreningar. Bionic-Finish®Eco är en ekologisk vattenavvisande impregnering som innehåller giftfri silikon och polyuretan, utan några som helst kemikalier!

Cloudfill är en teknik med termiska egenskaper med där WearColour använder sig av syntetisk fyllning istället för dunfyllning vilket är ett mer djurvänligt material. 

→ Hestra

Hållbarhet är ett av Hestras kärnvärden. De gör handskar med hög slitstyrka och kvalitet, vilket ger en lång livslängd på produkterna, som minskar förbrukningen av råvaror och belastningen på miljön.

De äger alla fabriker där handskarna tillverkas, och kan därigenom kontrollera produktionskedjan, är en fördel i miljöarbetet. I dag är Hestra ett av fåtalet miljöcertifierade tillverkande företag inom skid- och outdoorvärlden.Tack för att du vill vara en del av vår resa mot ett grönare Blacksnow.

#ridegreenforblacksnow


>> Se vår kollektion här <<

Föregående artikel MEET OSCAR WESTER
Nästa artikel Video: Så packar du din Douchebag skidväska!

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de visas

* Obligatoriska fält