Hoppa över till innehåll
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik
3 tips på vad du ska tänka på när du köper nya solglasögon

3 tips på vad du ska tänka på när du köper nya solglasögon

1. Vad ska du använda dem till?

 

Det första du ska bestämma dig för, är vad du behöver använda dina nya solglasögon till. Är de tänkta som ett par solglasögon till vardagen, en kombination av sport och vardag solglasögon eller solglasögon bara till sport?

Detta val ger dig den första indikationen på vilken typ av solglasögon du behöver. Om du främst eller uteslutande använder dem för vardagliga och festliga tillfällen, behöver du inte välja ett par snabba solglasögon. Förutsatt att du inte vill vara snabb i alla lägen J 

Att ha till exempel ett par vanliga solglasögon på dig när du kör MTB. Kommer betyda att du inte får det skydd och de funktioner som sportsolglasögon ger dig.

Bottomline:Välj ett par solglasögon som matchar det du ska använda dem till.

 

2. Linsen

Det nästa du ska tänka på är vilken typ av lins du vill ha och behöver. Ska den vara helt mörkt, eller ska det vara lite ljusare. Med spegel eller utan? I livsstilskategorin är linserna typiskt relativt mörka och den primära skillnaden kommer att vara olika tints (färg av linsen). Det handlar mer om att välja det utseende du föredrar.

I sport solglasögon kommer det att vara en större skillnad mellan linserna. Vissa solglasögon kommer med linser som tillverkade för ljus som ändrar sig, så att du klara övergångarna mellan ljust, mörkt, skugga och liknande.

Bottomline:Hitta en lins som matchar ditt utseende eller passar din omgivning.

 

3. Storlek

Slutligen ska du bestämma dig för solglasögonens storlek för att ta reda på om de passar ditt ansikte. Solglasögon är vanligtvis tillgängliga i olika storlekar. När man talar om storleken på solglasögon så snackar man om storlek på ramen och linsstorleken.

Det här handlar om utseendet. Passar solglasögonen till ditt ansikte? Vi rekommenderar t.ex. inte att välja en XL-ram om du har ett litet / mindre ansikte. Samtidigt handlar det också om komfort. Du vill ha ett par solglasögon som sitter bekvämt på ditt ansikte. Det kräver att glasögonen och linsens storlek passar runt öronen och näsan.

Bottomline:Välj en solglasögon som har en lämplig storlek

Video

Föregående artikel 3 Tips från Oscar Härnström
Nästa artikel Skid touring hacks #2 – Placera stighuden intill kroppen

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de visas

* Obligatoriska fält