Hoppa över till innehåll
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik
Packningslista inför vintersemestern

Packningslista inför vintersemestern

Är du på väg ut genom dörren för årets vintersemester? Då vill vi gärna hjälpa dig med din packningslista - både med det essentiella och det lite mindre viktiga men som gör din resa lite mer bekväm. 

PACKNINGSLISTA

Oavsett vart du ska, och vare sig det handlar om en säsong eller en veckas semester så är det vissa saker som alltid hänger med i resväskan. Och några saker som gör din resa lite enklare och bekvämare. 

När man reser så kan det vara många saker som går fel eller inte går som förväntat - det är lite charmen med att resa. Men det är inte alltid så roligt. Just därför kan det vara skönt att ha koll på just sakerna som du kan ha koll på. 

rejse-gopro

Använd vår packningslista som en guide för att hjälpa dig på vägen och för att se till att du har koll på det mesta. Med bra förberedelse är du halvvägs i mål och kan lättare njuta av din resa!

OBS:  Vår packningslista är helt subjektiv, baserat på vår egen erfarenhet från resor över hela världen. 

HJÄLP OSS FULLÄNDA LISTAN

Tycker du att vi har glömt något, eller har du en eller flera dåliga resupplevelser som du tror kan undvikas genom att ha bättre koll på din packning hemifrån? Lämna en kommentar i kommentarsfältet så kanske vi tar med ditt förslag i vår lista!

DET ESSENTIELLA

 • Smartphone (+ laddare)
 • Plånbok
 • Pass
 • Biljetter, försäkring och andra viktiga papper
 • Necessär (tandborste, deodorant, tandkräm, etc.)

DET MINDRE VIKTIGA - MEN ALLTID BRA ATT HA MED

 • Lokala kontanter
 • Vattenflaska
 • Kamera
 • Solglasögon
 • Underhållande bok eller podcast i hörlurarna 
 • Ett set reskläder 

Sedan är det all annan utrustning och kläder som du behöver till semestern aktiviteter. Och självklart toalettsaker för att uppfylla de grundläggande behoven, plus de saker du personligen behöver, t ex medicin. 

MUST HAVES

Med ovanstående packningslista, tar vi som vanligt med några extra Blacksnow rekommendationer och must-haves. Inte nödvändigtvis stora eller onödiga grejer, men som gör din semester mer bekväm och bättre. Det här är en lista med våra rekommendationer på både gear och kläder som vi själva har med oss när vi reser. 

Vill du köpa? Tryck på bilderna för att komma till produkterna. 

PULLOVER HANDSKAR 

Jag tror att vi alla tror oss ha de bästa och varmaste handskarna på marknaden. Men det händer ändå att man blir kall på de där blåsiga dagarna med en del minusgrader....Därför har jag alltid med mig mina Pullover handskar från Hestra.

Enligt Hestra så ger de hela 30% mer värme. 

GOPRO KAMERA

Jag är en som älskar att dokumentera mina resor! Men jag är inte lika duktig på att stanna och ta fram kameran för att ta bilder. Därför är GoPron perfekt. Den sitter på min hjälm eller om bröstet och så behöver jag bara klicka på en knapp så är det igång med att filma eller ta bilder - perfekt!

MELLANLAGER 

Ett mellanlager som inte är allt för dyrt men som aldrig sviker. Detta mellanlager från Planks passar perfekt under jackan och kan spännas åt vid ärmarna och botten av jackan när det blir extra kallt och blåsigt. 

Den tar ingen plats i väskan och har en smart innerficka för goggles eller brillor. 

BALACLAVA 

Jag tror att de flesta har någon slags Face Mask men vi vet hur irriterande de kan vara. De krånglar under hjälmen och blir våta så fort man andas igenom dem. 

Den här balaclavan är perfekt då den får plats under hjälmen och har platta sömmar så att det inte skaver på huvudet. I materialet merinoull som både andas, är självrengörande och är snabbtorkande. 

MONS ROYALE SKIDUNDERKLÄDER 

Mons Royales skidunderställ har blivit en favorit hos mig. Det är riktigt bra kvalitet och det finns flera olika modeller att välja ifrån. Tröjor med krage, luva, eller blixtlås - du bestämmer! Allt i mjukt och skönt merinoull som andas och håller dig varm. 

Mons Royale Temple Tech Hood Skidundertröja

DOUCHEBAGS THE VAIN NECESSÄR

En snygg och stilren necessär där du får plats med alla de "essentiella" sakerna som jag nämnde ovan.Med invändiga fack som gör det ännu lättare att organisera och ha koll på dina saker!

Douchebags The Vain Necessär

DOUCHEBAGS PACK BAGS

Jag gillar att hålla min väska organiserad. Därför använder jag mig av flera pack bags från Douchebags. De hjälper mig att separera mina saker, samtidigt som de gör dem lättillgängliga. Jag brukar t ex packa plåster, medicin, läppsyl, mm som en liten "emergency pack". 

DAKINE GOGGLE STASH

Jag är dålig på att skydda mina goggles. Vilket är verkligen dumt med tanke på hur mycket de kan kosta ibland...Men med Dakine Goggle Stash kan jag skydda dem från att få repor och förhindra att de blir tappade på golvet under afterskin!

STANCE SKIDSTRUMPOR 

Stance strumpor är några du kan lita på. Förutom att de gör sjukt snygga skidstrumpor så ger de fantastiskt stöd så att dina fötter orkar med långa dagar i backen. 

Stance Dawn Patrol Skidstrumpor

Nästa artikel STOPP BLACK FRIDAY PROMO