Hoppa över till innehåll
Kom ihåg att de fysiska butikerna är stängda i juli - varor som beställs i webshopen har längre leveranstider.
Kom ihåg att de fysiska butikerna är stängda i juli - varor som beställs i webshopen har längre leveranstider.

Köpvillkor

KÖPVILLKOR

Men hallå? Vad är det egentligen som gäller när jag handlar på Blacksnow? 

Här hittar du våra köpevillkor som gäller för online köp från black-snow.se
Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har ytterligare frågor.

5 SNABBA

 1. Vi har fri frakt vid köp över 500 kr (annars kostar det 39kr)
 2. Gratis retur
 3. 30 dagar ångerrätt
 4. Det lättaste sättet att följa ditt paket är att ladda ner Postnords app och logga in.
 5. Få tips och inspiration genom att läsa våra guider skrivna av experter på vår egna blogg. Klicka här och kom till Blacksnows blogg

SÅ HANDLAR MAN PÅ BLACKSNOW

Når du köper från Blacksnow går du igenom följande steg.

 1. Välj de produkter du vill köpa.
 2. Kom ihåg att välja rätt storlek och färg.
 3. Lägg varan / varorna i kundvagnen. Gå sedan till varukorgen.
 4. Ange din personliga leveransinformation.
 5. Vi jobbar med Klarna Check-out. Det innebär att du enkelt kan välja vilket betalsätt du vill använda efter du har lagt din order. Om du inte vill välja något alternativ så kommer automatiskt en faktura på din mail som du kan betala när du får tid. Fakturan är givetvis gratis så det är hur smidigt som helst.
 6. Acceptera våra villkor och dina köp.
 7. Vi skickar en orderbekräftelse till dig via e-mail. När vi skickar din beställning får du ett track & trace nummer så du enkelt kan spåra ditt paket. 

LEVERANS

1. Vi levererar dag till dag

Alla beställningar skickas med Post Nord och UPS och våra normala leveranstider är 2–3 arbetsdagar. Beställningar som läggs på helgen skickas normalt på måndagen efter. 

2. Vi skickar Track & Trace kod

När du har fått orderbekräftelsen via e-post, får du ett Track & Trace nummer från oss. Detta innebär att du kan följa ditt paket från att det skickas hela vägen till den angivna adressen.

3. Fraktkostnad

- Vi har fri frakt vid köp över 500 kr (annars kostar det 39kr)

BETALNING

Det är så smidigt att betala på Black-snow.se. Med hjälp av Klarna Check-out kan du med några klick ta dig igenom ditt köp. Vill du betala med kort eller delbetala ditt köp, väljer du det enkelt när du checkar ut. Annars får du en enkel faktura på mailen som givetvis inte kostar någonting extra. 

Klarnas betalningsalternativ:
Tillsammans med Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sweden, erbjuder vi följande betalningsalternativ där betalningen görs direkt till Klarna:

● Betala inom 14 dagar: Betalningstid är 14 dagar från avsändandet av varorna. Villkoren för betala inom 14 dagar finner du här.

● Konto: Klarna Konto är en kontokredit som tillhandahålls av Klarna och som ger kredittagaren möjlighet att delbetala sina köp månadsvis med minst 1/24 (minimum 50 SEK) av totala utnyttjade kreditbeloppet eller i enlighet med de i kassan godkända villkoren.

Du hittar mer information om Klarna här och kan läsa deras användarvillkor här.

För att kunna erbjuda en uppsättning av olika betalningsalternativ behöver vi dela dina person-, kontakt- och orderuppgifter med leverantören av respektive betaltjänst. Vi rekommenderar dig att läsa vår sekretesspolicy.

Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och Klarnas sekretesspolicy.

BYTEN

Vill du byta en vara eller ändra storlek? Inga problem! Skriv då ett mail till Mail@black-snow.se så får du en retursedel direkt för att sedan byta till ny produkt eller storlek. 

OM DU ÅNGRAR DITT KÖP (ÅNGERRÄTT)

Du har 30 dagar på dig att ångra ditt köp när du handlar på black-snow.se. Tiden löper från den dag du tagit emot varan.

Ångerrätten kan endast utnyttjas om varan returneras i samma skick och kvantitet. Ångerrätter faller därför bort om du använder produkter så det påverkar varans försäljningsvärde.

Har du skickat in en retur eller reklamation till oss så får du ett mail när vi mottagit produkten. I mailet får du då lite kort info kring hur processen ser ut. 

Om en vara är transportskadad skall black-snow.se kontaktas inom skälig tid för information om ersättning.

Om du ångrar ditt köp

Om du ångrar ditt köp får du givetvis tillbaka dina pengar för ditt köp. Beloppet kommer att överföras till det kort du betalade med, eller på ditt bankkonto när vi har mottagit varan och kontrollerat att den uppfyller reglerna för retur. Det är super om du vill skicka med din orderbekräftelse så underlättar du handläggningen hos oss. 

Vi står givetvis för frakten och du ska kontakta oss så att du får en fraktsedel. Du ska även utfylla och skicka med det returformulär som du fick med i paketet.

Retur och byte av vara sker enligt nedanstående

Du använder den medskickade fraktsedeln för att skicka tillbaka det du önskar att returnera. Har du tappat bort fraktsedel (kan lätt hända) så skriv ett mail till oss på mail@black-snow.seoch vi hjälper dig med en ny. Vi har gratis retur första gången du önskar att returnera ett köp. Efter det betalar du själv för frakten. Vi täcker inte kostanden för emballage eller liknande. När du ska göra en retur, rekommenderar vi att du skickar med din faktura eller orderbekräftelse och att du har utfyllt vårt returformulär och lägger det i paketet som du returnera till oss. Returformuläret är också medskickad, behöver du en ny? Dra då iväg ett mail till mail@black-snow.se. Detta för att det ska bli lättare för vårt lager att hantera returen och minska risken för fel.

Vi hanterar retur 2 gånger om veckan och du blir meddelad när vi har hanterat din retur. Pengarna kommer och kan endast bli återbetalda till det konto som användes vid betalning. På Blacksnow har vi 30 dagars returrätt. För att få din retur godkänd krävs att vara är i samma skick som när du mottog den. Har du några frågor angående en retur eller något annat så tveka inte att kontakta oss på telefon 08 50 92 69 95 eller mail@black-snow.se. Vi sitter redo att svara alla vardagar mellan 9–17.

Byte av vara

Önskar du att byta ditt köp till en annan storlek eller färg. Så ska du göra en vanlig retur av den produkt som du önskar att byta (läs ovanför) och sen går du in och beställer den den riktiga färgen eller storleken som du önskar.

Du kan vänta med att beställa den nya varan tills vi har återbetalt dig för din retur. Vi hanterar retur 2 gånger om veckan och du blir meddelad när vi har hanterat din retur. Pengarna kommer och kan endast bli återbetalda till det konto som användes vid betalning.

Har du köpt din vara på rea eller under en kampanjperiod med nedsatta priser så blir du återbetald det betalda beloppet. Är vara åter på ordinariepris så är det inte längre möjligt att få reapris. Det är inte möjligt att byta varor på andra sätt.

OM DET ÄR NÅGOT FEL PÅ PRODUKTEN

Det är lämpligt att kunden kontrollerar produkten vid leveransen för att verifiera att denna är riktig och felfri. Vid reklamation skall kund kontakta black-snow.se, via e-post mail@black-snow.se och uppge order-id samt orsak till reklamationen.

Defekta produkter som returernas till Blacksnow bör behandlas som om de vore felfria. Det är vid alla typer av returer ytterst viktigt att produkten förpackas på ett sådant sätt att den ej riskerar att skadas.

Blacksnow står alltid för returfrakt när det gäller skadat eller felaktigt gods.

Vi jobbar efter de regler som konsumentverket har satt. Du kan läsa mer om dem här:

Konsumentverkets hemsida

PRISGARANTI

På Blacksnow är vår ambition att ge dig bästa möjliga köpupplevelse. Det innebär bl a att du inte ska behöva oroa dig för att du ska hitta din vara till ett lägre pris i en annan butik. Därför jobbar vi med prisgaranti på black-snow.se

Prisgarantin innebär att skulle du hitta motsvarande produkt till ett bättre pris i en annan butik upp till hela 14 dagar efter ditt köp, så betalar vi tillbaka hela mellanskillnaden. Det för att du i lugn och ro ska kunna handla hos oss utan att oroa dig för priset.

 1. Har du lyckats hitta ett bättre pris gör du bara följande
 2. Har du ännu inte genomfört ditt köp? Gå då i lugn och ro vidare och gör det.
 3. Skriv därefter bara ett mail till mail@black-snow.se med en länk och beskrivning till butiken där vi hittar priset. Är det en fysisk butik skickar du butiksnamn och telefonnummer till den fysiska butiken där du hittat varan, samt vilket pris som gäller.
 4. Vi stämmer direkt av priset och betalar tillbaka mellanskillnaden. Detta ofta redan inom 24 timmar från att du genomför ditt köp och mailat in din förfrågan.
 5. Du handlar alltid tryggt och enkelt till bästa pris på black-snow.se
 6. Prisgarantin gäller:
 • Garantin gäller internetbutiker och fysiska butiker. Det måste vara en svensk butik som säljer till svenska kunder.
 • Priset måste kunna verifieras av black-snow.se.
 • Priset måste vara butikens ordinarie pris, dvs ej tillfällig kampanj eller rea varor.
 • Varan måste vara av samma årsmodell och samma utförande.
 • Produkten måste ha sitt ursprung hos svensk grossist eller generalagent, dvs prisgarantin gäller ej parallellimporterade produkter.
 • den aktuella varan måste gå att köpa i butiken där du hittat priset, dvs garantin gäller inte om varan är slutsåld eller tillfälligt slut.
 • Priset måste vara inklusive alla övriga kostnader så som frakt.

Prisgarantin gäller i hela 14 dagar från det att du har genomfört din beställning hos black-snow.se.

HUR HANTERAR VI PERSONUPPGIFTER? (POLICY)

Detta är ju inte så svårt. Vi har endast avsikten att ta dina personuppgifter för att skicka säsongernas bästa produkter till dig. Det är självklart för oss att den informationen inte lämnas vidare eller säljs till någon annan part. 

För att man ska kunna handla hos oss så behöver vi följande information:

 1. Namn
 2. Adress
 3. Telefonnummer
 4. Mailadress

Vi registrerar dina personuppgifter i syfte att leverera varor till dig. Personlig information som registrerats hos Blacksnow sparas i fem år, varefter de raderas. När vi samlar in personlig information via vår hemsida, ser vi till att det sker tillsammans med ditt uttryckliga medgivande, så att du informeras om exakt vilken information som sparas och varför. Information som anges på black-snow.se överförs eller säljs inte på något sätt till tredje part och vi sparar inte någon känslig personlig information. Som registrerad hos black-snow.se har du har alltid rätt att invända mot registreringen. Du har också rätt att ta del av de uppgifter som registrerats hos oss. Dessa rättigheter är säkrade genom lagen om integritetsskydd och alla frågor tas emot på black-snow.se via e-post mail@black-snow.se

För att vi ska kunna erbjuda dig Klarnas betalsätt behöver vi dela vissa av dina personuppgifter till Klarna, så som kontakt- och orderinformation, för att Klarna ska kunna bedöma om du kan erbjudas deras betalningsmetoder och för att skräddarsy betalsätten åt dig.

Mer information om Klarna kan du hitta här. Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och Klarnas dataskyddspolicy.

COOKIES

På black-snow.se använder vi cookies (kakor) med ambition att optimera hemsida och utveckla dess funktionalitet. Det med utgångspunkt för att göra ditt besök så enkelt och optimerat som möjligt. Precis som under vilken diet som helst så kan man slänga sparade kakor (cookies). Du gör det enkelt via inställningar på din browser.

BESTÄLLNING

På Blacksnow kan du enbart beställa varor från vår hemsida. Skulle du hitta produkter som inte finns på hemsidan, så skicka ett mail till mail@black-snow.se. Så ska vi göra allt vi kan för att få hem dina önskemål. 

 • Alla priser är inkl. moms och andra avgifter.
 • Vill du ha en orderbekräftelse på en äldre order du gjort kan du maila till mail@black-snow.se så tar vi fram den till dig. Orderbekräftelse på nya köp kommer automatiskt till din mail.

RABATTKODER

I butiken kan du enbart använda en rabattkod åt gången. Har du två koder så går de inte att kombinera med varandra. Rabattkoden fyller du i precis innan du slutför ditt köp och ska gå mot betalning. Rabattkoderna gäller inte på ABS och GoPro produkter. 

TÄVLINGAR 

Vill du vara med i tävlingar som vi Blacksnow håller är det effektivast att anmäla dig till vårt nyhetsbrev där vi först går ut med information kring tävlingar och nyheter som är exklusiva för dig som nyhetskund. Skriv ett mail till mail@black-snow.se du kan också registrera dig längt ner på hemsidan. 

Och du! Vi vill gärna höra hur du känner och tänker om Blacksnow eller om du har några idéer kring vad som helst så tveka inte på att kontakta oss. Butiken skapas av våra kunder och hittills är det de som bidragit till största delen till vad du ser idag. Så kontakten är nära. Ring eller maila oss. 

Vi ses i backen! 

// Blacksnow teamet