Hoppa över till innehåll
COPENHILL HAR ÅBENT TIL SKILØB OG LØBEANALYSE HELE SOMMEREN. LÆS MERE HER
COPENHILL HAR ÅBENT TIL SKILØB OG LØBEANALYSE HELE SOMMEREN. LÆS MERE HER
PROFILINTERVIEW: MØD OSCAR WESTER - Steep & Deep

PROFILINTERVIEW: MØD OSCAR WESTER

"RIDE LIKE OSCAR WESTER"

Oscar Westers kollektion på blacksnow.dk

Vi har samlet nogle af Oscars favoritter, som han elsker at køre med.

Se hele kollektionen her >>

BAGOM OSCAR WESTER

Hvor er du født og opvokset?

Jeg blev født i Stockholm den 21. juni 1995 og voksede op i Täby, hvor jeg stadig bor.

Hvornår stod du på ski første gang?

Vi har altid været en sporty familie - frem for alt vintersport. Så allerede da jeg var 2-3 år, satte min mor mig i skiskole, og da jeg var 4-5 år gammel, startede jeg med konkurrere.

Hvornår begyndte du at konkurrere?

Jeg stoppede med slalom, da jeg var omkring 9 år, hvor jeg også stillede op i mindre konkurrencer i Åre og Sälen. Det er virkelig lang tid siden - jeg tror, det var tilbage i 2004/2005.

Hvor har du base i de her dage?

Altså - hvor jeg bor har vi ikke noget skiområde i nærheden. Men det må næsten være Åre, når jeg er hjemme. Så tar jeg bare bilen derop. Det fede ved Stockholm er, at du har Arlanda tæt på, så man hurtigt kan flyve ned til Alperne.

Hvad er din største præstation hidtil?

Rent konkurrencemæssigt må det være, at jeg har lykkes med at kvalificere mig til OL 2 gange, da det næsten må være en præstation i sig selv. Men resultatmæssigt, så er det jo nok VM-guldet sidste år. Det var en rigtig fed følelse! Jeg havde kørt så mange World Cups men aldrig rigtig lykkes helt, så det var virkelig fedt at opnå!

Hvilket trick har givet dig den vildeste 'stoke', da du landede det første gang?

Det var helt sikkert, da jeg landede mit første backflip. Jeg var omkring 10 år gammel. Min bror og jeg byggede en kicker hjemme i haven. Jacob havde virkelig presset på længe, da jeg ikke rigtig turde, men så gjorde jeg det alligevel… Den følelse kan ikke beskrives med ord - det var fandme fedt!

Oscar Westers første backflipFoto: @adamklingeteg

 

Hvilket trick er dit “go to trick”?

Hmm - det må nok være ‘Switch Cork 5’ for den smider jeg ret tit.

Hvad er dit mål, hvad ville være det største at opnå?

Jeg tror, at det er vigtigt at have mål, men det er faktisk endnu vigtigere at have det sjovt og føle, at man brænder for det man laver. Hvis man kæmper for at nå et mål, men ikke har det sjovt samtidig, så er det ikke kampen værd. Så mit mål er vel at udvikle mig og ha’ det så sjovt som muligt imens.

Hvis du kunne være hvilken som helst skier i verden bortset fra dig selv - hvem skulle det så være?

Hmm - det ved jeg ikke… Henrik Harlaut måske?

Hvad er dine ambitioner for årets X Games?

Jeg kommer til at køre så godt, som jeg nu kan og bare forsøge at komme øverst på podiet i både Slopestyle og Big Air. Det er første gang, jeg får muligheden for at køre begge discipliner, så der er gode muligheder for at lave noget godt. Det ville sgu være lidt fedt at tage en medalje i een af dem - eller begge! Det ville være fucking nice!

Har du nogle spændende projekter planlagt i år?

Jeg kommer nok til at være en del i Chamonix og filme med min bror, Jacob. Vi har planlagt at lave nogle ret syge backcountry kickers - både til hans projekter og måske kommer der også et lille filmprojekt fra mig af. Vi må se, hva’ det blir til.

Kan du fortælle om din bedste powder-oplevelse?

Powder… Det må være fra i vinter i Chamonix. Jeg havde min første ‘steep skiing’ oplevelse, hvis man kan sige det sådan. Vi tog op en lift, der hedder Aiguille du midi, og så gik vi op derfra.

Jeg ved ikke, hvor det præcist var, men vi var tvungne til først at gå med skind og alting. Det tog cirka en time. Derefter måtte vi ‘bootpacke’ et virkelig stejlt stykke. Altså… Jeg har aldrig prøvet noget lignende før, så det var første gang og ekstremt skræmmende, inden vi nåede toppen… …

Men da vi så kørte ned, var det bare… Ja - jeg har aldrig kørt noget så stejlt og samtidig blødt og let pudder. Det helt sygt faktisk.

Jacob Wester fangede hele oplevelsen på film - se den her:

 

Hvis du har et spørgsmål til Oscar Wester (om X Games, pudder eller noget helt tredje), så smid det i kommentarfeltet, så sender vi det til ham og poster svaret her i kommentarsporet.

 LÆS OGSÅ...

Interview: Hvem er James 'Woodsy' Woods

Föregående artikel 3 ting der kan ødelægge din skiferie - og hvordan du undgår dem!
Nästa artikel Dansk Goggle Brand bag nyt ski- og snowboard event

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de visas

* Obligatoriska fält