Hoppa över till innehåll
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik
Blacksnow heter nu Steep & Deep - skandinavisk skidbutik

Våra bindningar

Marker Griffon 

✓ Perfekt från nybörjare till erfaren

✓ Passar till pist, park och offpist

✓ DIN värde 13

 

Detta är en lättare version av Marker Jester. Den har samma funktioner, men passar bättre till yngre och lättare skidåkare. Det är en av de mest allsidiga skidbindningarna på marknaden och kan användas av både om du kör freestyle, freeride och dig som kör över hela berget. Passar till nivå nybörjare till erfaren. 

Marker Jester

✓ Perfekt till den erfarna skidåkaren

✓ Passar till pist, park och offpist

✓ DIN värde 16

 

Det bästa inom freeskibindningar. De helt svarta bindningarna är inte bara riktigt snygga, men också något av det allra bästa som du kan placera på dina skidor. De är extremt slitstarka, responsiva och pålitliga. De har en kraftig konstruktion, ett högt DIN värde och är placerade direkt på skidan. Marker Jester har allt du behöver av din freestyle bindning, och även en del freeride. Bindningarna kan justeras upp till 16 på DIN skalan.

Marker Jester 16

Marker Jester Pro 

✓ Perfekt till proffset

✓ Passar till pist, park och offpist

✓ DIN värde 18

 

Detta är Marker's Pro nivå bindning, som är den startade och hårdaste bindningen från Marker. Den passar till puder, parken och pipen. Den exklusiva Triple Pivot Elite frontbindingen har en förstärkt horisontell vridningsförstärkning som ger förbättrad kraft och precision till skidorna. Du bör välja denna bindning om du önskar en mycket säker bindning med maximal prestanda. 

 

Marker Jester Pro

Marker Baron 

✓ Perfekt från nybörjare till erfaren

✓ Passar till pist, park och offpist

✓ Touring / Randonné bindning

✓ DIN värde 13

 

Freeride bindningen Marker Baron är ett mellanting mellan alpina bindningar och touring bindningar. Den frigör som en alpinbindning, dvs den är säker och pålitlig. 

Marker Baron har ett DIN värde upp till 13, som rekommenderas till alla som väger under 120 kg. Passar dig som prioriterar både freeride och pist, men som även vill ha möjlighet att tura. 
Marker Duke Pro

✓ Perfekt till den erfarna skidåkaren

✓ Passar till pist, park, touring och offpist

✓ Touring / Randonné binding

✓ DIN värde 18

 

En grövre version av den klassiska Marker Duke bindingen. Duke Pro passar till dig som letar efter något lite extra hos din bindning. Walk funktionen tillåter dig att gå upp för den brantaste backen och shredda ned utan att behöva oroa dig det minsta om säkerheten i bindningen.

Duke Pro är grym till alla big mountain skidåkare som vill ha en enkel klätter-funktion utan att kompromissa med säkerhet eller prestanda. Duke Pros magnesiumtå och häl ger dig maximal säkerhet för skidåkning utöver det vanliga.
Marker Kingpin

 ✓ Perfekt från nybörjare till erfaren

✓ Passar till pist, touring og offpist

✓ Touring / Tech bindning

✓ DIN värde 13

 

Marker Kingpin 13 Randonnebinding 2019 har revolutionerat marknaden för tech bindningar. Kingpin var den första bindningen som blev godkänd på samma sätt som alpina bindningar.

Marker Kingpin väger 768g, vilket är tyngre än vanliga tech bindningar, men är samtidigt lätt nog till att du kan köra långa dagar och vara klar till att köra över orörda bergssidor i full fart. Här får du 100% frihet till att åka skidor som du vill, när du vill.Armada Warden 13

✓ Perfekt från nybörjare till erfaren

✓ Passar till pist, park og offpist

✓ DIN värde 13

 

Med Armada Warden 13 2019 bindingen får du en riktigt teknisk och allsidig bindning som i stort sett är en vidareutveckling av både STH2 13 och Guardian 13 MNC. Detta är alltså en bindning till proffisionella, pro patrollers och den som är redo att sätta ribban lite högre upp och fokusera på din utveckling som seriös skidåkare.

 

Marker Kingpin M Werks

✓ Perfekt från nybörjare till erfaren 

✓ Touring & Offpiste binding

✓ DIN Skala 12 

 

Med Marker Kingpin MWerks 12 Randonnebinding har Marker pushat gränsen för vad som är möjligt. Med MWerks-modellen har Marker förbättrat deras banbrytande Kingpin bindning. 

Kingpin MWerks är ännu lättare än originalet, vilket gör en stor skillnad. All vikt som kan sparas på vägen upp är en fördel. Därmed kan du gå snabbare och lättare upp för berget. 

 

 

Salomon S Lab MNC Shift

✓ Perfekt från nybörjare till erfaren

✓ Touring & offpiste binding

✓ DIN Skala 13

 

Med 2 funktioner som gör att den fungerar som både alpinbindning med traditionell för - och bakstycke. Den kan öppnas upp och användas som techbindning för att toura med, med 2 klick. 

Den ger dig möjlighet för att charge i backen utan några bekymmer och gör det lättsamt att sätta på skinnet för att ta sig upp för ett åk till. 

Superlätt att hantera och använda. Den väger bara 865 g / styck, vilket gör den till en perfekt kompromiss mellan en fullbordad techbinding och en alpinbindning. 

 

Salomon STH WTR 13

✓ Perfekt från nybörjare till övad 

✓ Fungerer godt til piste, park & offpiste

✓ DIN Skala 13 

 

Ikonisk bindning, super perfromance, uppdaterad med WTR. STH2 är en legendarisk Salomon bindning som är perfekt till skidåkaren som kör hårt och gärna hela dagen. Det är en helt ny standard inom bindningar. 

Kraftöverföringen är precis med har en progressiv känsla och ökad dämpning. Bindningen är också designat för att fungera med WTR (Walk To Ride) pjäxor.

WTR pjäxor liknar mycket traditionella pjäxor. Dock med några olikheter. WTR pjäxor kan även ha tech-inserts.

Salomon STH WTR 16 

✓ Perfekt til øvet

✓ Passar till piste, park & offpiste

✓ DIN Skala 16 

 

Ikonisk bindning, super perfromance, uppdaterad med WTR. STH2 är en legendarisk Salomon bindning som är perfekt till skidåkaren som kör hårt och gärna hela dagen. Det är en helt ny standard inom bindningar. 

Kraftöverföringen är precis med har en progressiv känsla och ökad dämpning. Bindningen är också designat för att fungera med WTR (Walk To Ride) pjäxor. Bindningen är mer robust än WTR 13-serien. 

WTR pjäxor liknar mycket traditionella pjäxor. Dock med några olikheter. WTR pjäxor kan även ha tech-inserts.

 

 

Marker Squire 11

✓ Nybörjare till övad eller låg vikt (under 70kg)

✓ Passar till piste, park & offpiste

✓ DIN Skala 11 

 

Marker Squire 11 ID Bindning 2020 är en alpinbindning gjord till freestyle och freeride. Bindningen är till montering på "platta skidor" dvs. skidor utan monteringsplatta. Sådan köpes alla twintip, offpist och all mountain skidor.

Bindningen kan användas med alla typer av pjäxor, eftersom förhuset kan justeras i höjden. Den har en säkerhetscertifierad release. Med sitt låga DIN-värde är den perfekt till skidåkare som inte har användning för att höja sitt DIN-värde. Den låga ståhöjden ger en exakt och säker kraftöverföring till skidorna. Bindningen är enkel att ställa in och justera. 

Ett riktigt bra val för tjejer och yngre skidåkare.

 

 Armada N Shift

✓ Erfaren till mycket erfaren 

✓ Passar till piste, touring og offpiste

✓ DIN Skala 13 

 

Armadas modell av den banbrytande Salomon Shift bindningen. En bindning som i säsongen 18/19 revolutionerade marknaden för skidbindningar, med dens system som gör att du kan köra Shift som en alpinbindning och gå upp på berget som en techbindning. 

Med Armada Shift MNC 13 undviker du att kompromissa. Ultimat uphill prestanda, där bindningen och gå-funktionen fungerar som en techbindning. Med fri häl, flera olika klätterhöjder, crampon kompatibilitet och låg vikt kan du gå snabbt och ned från berget. Bindningen ger dig den ultimata känslan av frihet!